Immunrendszer - elefantpatika.hu

Különbözik a férfiak és a nők immunrendszere

Egy nemrég publikált tudományos kutatás megállapította, hogy a férfi immunrendszerben vannak olyan sejtek, amelyek másképp viselkednek, és vannak olyan sejtek, amelyek közvetlenül kommunikálnak a férfi nemi hormonokkal. Ez akár magyarázatot jelenthet arra is, miért érintik bizonyos betegségek erőteljesebben a férfiakat, mint a nőket.

Egyes betegségek jobban megterhelik a férfiakat, mint a nőket és ennek oka eddig rejtélynek számított.

A Melbourne-i Egyetem kutatói azonban közelebb kerülhettek a válaszhoz, ugyanis lényeges különbségeket fedeztek fel a férfiak és a nők szervezetének T-sejtjei között, és olyan immunsejteket is azonosítottak, melyek a férfi nemi hormonokkal kommunikálnak – olvasható a ScienceDaily.com internet oldalon.

immunrendszer sejtek - elefantpatika.huTápanyagok az immunrendszer működéséért

Azt jól tudjuk, hogy az immunrendszer egyénenként nagyon eltérő lehet. Működése függ az életkorunktól, az egészségi állapotunktól, és a legújabb eredmények szerint a nemtől is. Ez a tudás akár nemspecifikus gyógymódok kifejlesztéséhez is vezethet, vagyis hatékonyabban tudjuk majd kezelni azokat a betegségeket, melyek eltérő módon érintik a férfiakat és a nőket.

Az is jól ismert tény, hogy az immunrendszernek bizonyos tápanyagokra van szüksége a megfelelő működéshez – ez pedig független attól, hogy milyen nemről beszélünk. Különösen fontosak lehetnek ezek a tápanyagok azokban az időszakokban, amikor az immunrendszert kihívás elé állítja a hideg, a napfény hiánya vagy a stressz. Ilyenkor jó ötlet, ha étrend-kiegészítőkkel támogatjuk az immunrendszerünk működését!

Forrás: Pharmanord.hu