10 fontos tanács a napozáshoz - elefantpatika.hu

10 FONTOS TANÁCS A NAPOZÁSHOZ

10 fontos tanács a napozáshoz - elefantpatika.hu

A nap számos jótékony hatással rendelkezik, és elengedhetetlen az életünk és a szervezetünk működésével. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy jótékony hatásai mellett káros hatásokkal is rendelkezik, és napjaink erőteljes klímaváltozása és légszennyezettsége miatt, ezek a káros hatások egyre jobban felerősödnek. Összegyűjtöttünk 10 fontos tanácsot, amelyek segítségével kellemessé és biztonságossá tudja tenni a napon töltött időt.

  1. 1 éves kor alatti gyermeket direkt napfényhatás nem érheti, de bőrük védelméről akkor is gondoskodjon a legkisebbeknek kifejlesztett fényvédőkkel. 1 éves kor felett alkalmazzon erős fényvédő készítményt, amely csak fizikai szűrőket tartalmaz, és mindig legyen a gyermeken trikó és sapka is.
  2. 11 és 15 óra között, amikor a legintenzívebb a napsugárzás, kerülje a napon tartózkodást, illetve előtte és utána se tartózkodjon a direkt napon egyszerre fél-egy óránál többet.
  3. Ne napozzon illatosító anyagot tartalmazó termék használata után, mert allergiát okozhat.
  4. Felhős időben is védje a bőrét az UV-sugárzástól, mert a felhők a napsugaraknak csak egy részét szűrik meg. Ugyanez vonatkozik az árnyékban tartózkodásra is, ekkor is nagyon fontos a fényvédelem.
  5. Autóban is védje magát, mert az üveg nem akadályozza meg az UV sugarak áthatolását és így a bőr leégését.
  6. Használjon olyan erős fényvédőt, amely az UVA és UVB sugárzástól egyaránt véd. Ne feledje azonban, hogy ezek használata sem helyettesíti a napozáshoz szükséges óvintézkedéseket.
  7. Fényvédő termék felvitelekor figyeljen arra, hogy mindenhol kenje be magát, ne hagyja ki a fül, az orr és az ajak területeit sem.
  8. Fényvédő felvitelét 2-3 óránként ismételje meg, úszás után mindig kenje be magát, még akkor is, ha a napozó termék vízálló.
  9. Napozás után mindig használjon napozás utáni testápolót, amely helyreállítja a bőr nedvességtartalmát és nyugtatja az igénybe vett bőrt.
  10. Anyajegyeit rendszeresen ellenőriztesse a bőrgyógyászával.

 

Kérje gyógyszerésze tanácsát!