Tippek és tanácsok

Tippek és Tanácsok.

Tippek és tanácsok az őszi-téli időszakra való felkészülésTippek és Tanácsok az őszi-téli időszakra való felkészülésre.

A nyári időszak alatt szervezetünk feltöltődik, ha elegendő zöldséget, gyümölcsöt ettünk, pihentünk, igyekeztünk egészségesen élni. Az őszi-téli időszakra való felkészülés az egész családra vonatkozik. Hiszen a gyermekek nagy része szeptembertől közösségbe megy, ahol csupa új dologgal fog találkozni. Ez sokszor együtt jár különböző, általában enyhe megbetegedésekkel, esetleg visszatérő, krónikus formákkal is. Minél felkészültebb a szervezet, annál kisebb az esély a betegségekre.

Gyermekünk kapjon mindig korának megfelelő táplálékot. Ebben hallgassunk védőnőnkre, háziorvosunkra. Az ételek minőségére viszont már nekünk kell odafigyelni. Nem hiába hangsúlyozzák a megfelelő fórumokon, hogy friss, megbízható forrásból származó alapanyagokból főzzünk, a zöldségeket alaposan mossuk meg, és nagyon jó lenne, ha tudnánk a termelői forrást is.
Természetesen a mai világban ez nem egyszerű dolog. Azért, hogy egészséges, minőségi ételek kerüljenek az asztalra, nekünk kell megtalálni azokat a helyeket, ahol ezt beszerezhetjük.
Ha jó minőségű a táplálékunk, akkor a bélrendszer a megszokott módon elvégzi a lebontást, biztosítja, hogy a szükséges anyagok felszívódjanak, káros anyagok, baktériumok ne kerüljenek a szervezetbe. A velünk élő bélbaktériumok segítenek a tejcukor lebontásban, a koleszterin felszívódásának csökkentésében, kiszűrik a kórokozókat, értesítik az immunrendszer, hogy idegen betolakodó van jelen, vitaminokat termelnek.
Ne felejtsük el, egészséges ételek, egészséges bélflóra, megfelelő emésztés. Így bejut és felszívódik minden anyag, vitamin, nyomelem, amire szükségünk van,
Mi van akkor, ha az első lépés, a táplálék minősége nem megfelelő?

Bekerülnek olyan anyagok, melyeket nem tudunk hasznosítani, bekerülnek gyógyszerek, szennyeződések stb. Ezek károsíthatják a bélflórát, megbontják az egyensúlyt, és a bélflóra nem tudja feladatát jól ellátni. Ez nehezíti a lebontást, beépülést, védekezést. Ha a probléma tartós, a panaszok is hosszasan megmaradhatnak.

Előfordulhat, hogy éppen betegségből lábadozunk, ilyenkor a szervezet szívesen veszi a támogatást. A probiotikumok használata is ilyen, hiszen az egyensúly megtartásával az immunrendszer is jól működik.

Megfelelő minőségű táplálékkal, életmóddal sokat teszünk az egészségünkért!

Vigyázzunk a bélflóra egészségére is, mert ezen jótékony baktériumok létfontosságúak egészségünk megőrzéséhez. Feladatuk nagyon összetett, és ugyan úgy hozzátartoznak a szervezet működéséhez, mint az enzimek vagy a vitaminok.