Hírek
Már
29
Mikor – hova menjünk? – II.

mentő autó

Mikor hívjunk mentőt?

Minden esetben hívjuk az egész ország területén egységesen a 112 sürgősségi hívószámot, amikor a beteg azonnali egészségügyi ellátásra szorul.

Életveszély vagy annak gyanúja; eszméletvesztés; nagy mennyiségű, indokolatlan, vérzés; tudatzavar; heveny fej-, mellkasi és hasi fájdalom esetén valamint mérgezés gyanújakor. Tárcsázzunk szülés megindulásakor, továbbá a terhesség alatt bekövetkezett rendellenesség okán. Mentőt hívhatunk még, ha olyan erős fájdalmat, riasztó tünetet érzékelünk, ami aggodalomra ad okot, mint a fulladásérzet, a végtagok bénulása, nehézlégzés.

Ha a probléma komplex, ismerősünk, családtagunk az ország bármely pontján bajba kerül és szükség lehet a tűzoltókra, a rendőrökre vagy a mentőkre együttesen is, akkor is nyugodtan tárcsázzuk a 112-őt, ahol egy felkészült diszpécser nyújt segítséget.!

Ha életveszély nem áll fenn, a panaszok enyhék, ám nyugtalanítók, keressük fel a legközelebbi ügyeletes patikát, ahol szakemberek segítenek átvészelni az éjszakát illetve eldönteni, hogy szükséges-e ügyeletre mennünk.

Leave a comment