Hírek
ápr
18
Pongrác úti rendelő felújítása! BY adminka

A Pongrác úti rendelő felújítása alatt az Elefántpatika zavartalanul üzemel!

 

Parkolni és a patikát megközelíteni az épület mögötti parkoló felől lehet (Pongrác köz). A nyár folyamán várhatóan másfél hónapig a hátsó parkoló felől egy ideiglenes bejáraton tudnak majd bejönni, illetve ügyeletet igénybe venni.

A rendelő felújítása alatt a patika nyitvatartása változatlan.

Már
29
Mikor – hova menjünk? – II. BY adminka

Mikor hívjunk mentőt?

Minden esetben hívjuk az egész ország területén egységesen a 112 sürgősségi hívószámot, amikor a beteg azonnali egészségügyi ellátásra szorul.

Életveszély vagy annak gyanúja; eszméletvesztés; nagy mennyiségű, indokolatlan, vérzés; tudatzavar; heveny fej-, mellkasi és hasi fájdalom esetén valamint mérgezés gyanújakor. Tárcsázzunk szülés megindulásakor, továbbá a terhesség alatt bekövetkezett rendellenesség okán. Mentőt hívhatunk még, ha olyan erős fájdalmat, riasztó tünetet érzékelünk, ami aggodalomra ad okot, mint a fulladásérzet, a végtagok bénulása, nehézlégzés.

Ha a probléma komplex, ismerősünk, családtagunk az ország bármely pontján bajba kerül és szükség lehet a tűzoltókra, a rendőrökre vagy a mentőkre együttesen is, akkor is nyugodtan tárcsázzuk a 112-őt, ahol egy felkészült diszpécser nyújt segítséget.!

Ha életveszély nem áll fenn, a panaszok enyhék, ám nyugtalanítók, keressük fel a legközelebbi ügyeletes patikát, ahol szakemberek segítenek átvészelni az éjszakát illetve eldönteni, hogy szükséges-e ügyeletre mennünk.